Τα ψηφιακά cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε ότι ορισμένα cookie λαμβάνονται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας.

Menu

 
Reels Image

Introduction » Χρώματα ακουαρέλας

Ακουαρέλες- υδατογραφία

Θέλετε να δοκιμάσετε τη ζωγραφική με ακουαρέλα; Πριν ξεκινήσετε, διαβάστε τα 3 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα χρώματα ακουαρέλας >>> 

Πάρτε έμπνευση και από το βίντεο παρακάτω! ▼ 


σκόνη χρωστικής ουσίας

 

Total 13.49 €


Faber Castell Rainbow Glitter - Ιδανικό για καλλιτέχνες και δημιουργικές ψυχές

 

Total 3.59 €


νερομπογιές για παιδιά

 

Total 5.69 €


 

Total 36.90 €


Στυλό ακουαρέλας Royal Talens Ecoline

 

Total 51.90 €


ακουαρέλες σε τηγάνια

 

Total 2.59 €


ακουαρέλες σε τηγάνια

Price before discount 3.19 €

Total 1.60 €

discount 50 %

σετ ζωγραφικής και σχεδίου

 

Total 32.90 €


 

Total 3.99 €


 

Total 3.99 €


σετ ζωγραφικής και σχεδίου

 

Total 30.90 €


σετ ακουαρέλας

 

Total 9.89 €


 

Total 16.49 €


 

Total 13.29 €


σετ χρωμάτων ακουαρέλας

 

Total 14.29 €


σύνολο καλλιγραφίας

 

Total 29.50 €


Royal Talens μαρκαδόροι ακουαρέλας

 

Total 16.10 €


 

Total 16.10 €


Royal Talens μαρκαδόροι ακουαρέλας

 

Total 16.10 €


 

Total 16.10 €


Royal Talens μαρκαδόροι ακουαρέλας

 

Total 16.10 €


Royal Talens μαρκαδόροι ακουαρέλας

 

Total 16.10 €


Royal Talens μαρκαδόροι ακουαρέλας

 

Total 16.10 €


Royal Talens μαρκαδόροι ακουαρέλας

 

Total 16.10 €


Royal Talens μαρκαδόροι ακουαρέλας

 

Total 16.10 €


 

Total 29.89 €


 

Total 29.89 €


Royal Talens μαρκαδόροι ακουαρέλας

 

Total 29.89 €


 

Total 29.89 €


σετ ακουαρέλας manga

 

Total 29.50 €


νέο

νέο

 

Total 18.99 €

νέο

 

Total 19.49 €

νέο

 

Total 19.49 €

νέο

συνδετικό υλικό για ακουαρέλες

 

Total 20.49 €

νέο

fixative σπρέι για χρώματα ακουαρέλας

 

Total 20.49 €

νέο

νέο

νερομπογιές και μαρκαδόρους

 

Total 10.29 €

νέο

επαγγελματικά χρώματα ακουαρέλας

 

Total 9.69 € 

 


 

Total 19.49 €


 

Total 19.49 €


 

Total 19.49 €


 

Total 19.49 €


 

Total 19.49 €


 

Total 19.49 €


 

Total 21.50 €νέο

σχολικές νερομογιές

 

Total 8.59 €

νέο

νέο


νέο

Price before discount 92.90 €

Total 60.39 €

discount 35 %

Παιδικοί μαρκαδόροι για χαρτί

 

Total 8.41 €


πινέλα για ζωγραφική με χρώματα ακουαρέλας Daler Rowney

Price before discount 11.29 €

Total 7.90 €

discount 30 %

Σετ σχεδίασης σε βαλίτσα μεταλλική

 

Total 21.50 €


Price before discount 112.00 €

Total 72.80 €

discount 35 %

Τι υλικά χρειάζομαι για ζωγραφική με ακουαρέλα;

Για να ξεκινήσετε τη ζωγραφική με ακουαρέλα, θα χρειαστείτε μερικά βασικά υλικά. Αυτά περιλαμβάνουν ποιοτικό χαρτί ακουαρέλας, χρώματα ακουαρέλας, πινέλα και μια παλέτα. Θα χρειαστείτε επίσης μερικά βασικά εργαλεία, όπως χάρακες, γόμες, ράβδους με πείρο, κλιπ και μια επιλογή από χαρτοπετσέτες ή πανάκι για την περιστασιακή διαρροή. Με την ποικιλία των υλικών που έχετε στη διάθεσή σας, θα είστε έτοιμοι για μια εξαιρετική εμπειρία ζωγραφικής με ακουαρέλα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος χαρτιού για ακουαρέλες/νερομπογιές.

Ο τύπος χαρτιού που είναι καλύτερος για ζωγραφική με ακουαρέλα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τον τύπο της ζωγραφικής που κάνετε, τη χρηστικότητα του χαρτιού και τον τύπο των αποτελεσμάτων που αναζητάτε. Γενικά, το καλύτερο χαρτί για ακουαρέλα είναι ένα υψηλής ποιότητας, αρχειακό χαρτί με βάρος μεταξύ 140 και 300 g. Το Coldpress χαρτί έχει μια ελαφρώς ανάγλυφη επιφάνεια που θα δώσει στη ζωγραφική σας περισσότερο βάθος και θα απαιτήσει λιγότερο τέντωμα, επομένως είναι ιδανική επιλογή. Ωστόσο, για πιο καλό αποτέλεσμα και λεπτομέρεια, ένα hot-press χαρτί ή πιο λείο είναι η καλύτερη επιλογή. Θυμηθείτε ότι το χαρτί υψηλότερου βάρους θα είναι πιο ανθεκτικό, λιγότερο επιρρεπές σε λυγισμό και στρέβλωση και θα αντέχει καλύτερα με χρόνια χρήσης. Έχοντας αυτό υπόψη, συνιστάται ιδιαίτερα να αγοράσετε ένα χαρτί υψηλής ποιότητας κατάλληλο για τον τύπο των υδατογραφιών με τις οποίες εργάζεστε.

Τι μπορώ να κάνω για να μην τρέχουν οι ακουαρέλες μου;

Για να μην τρέξουν οι ακουαρέλες σας, χρησιμοποιήστε μπογιά με βαριά περιεκτικότητα σε χρωστική ουσία, προσθέστε μόνο την ποσότητα νερού που χρειάζεται, χρησιμοποιήστε ένα χαρτί ακουαρέλας καλής ποιότητας που δεν στρεβλώνει ή τεντώνεται και χρησιμοποιήστε τεχνικές κάλυψης, όπως φρέζες για περιοχές που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε κάθε στρώμα χρώματος να στεγνώσει τελείως μεταξύ των εφαρμογών και θα μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφους, ζωντανούς πίνακες ακουαρέλας. Οι ακουαρέλες μπορεί να είναι ένα δύσκολο μέσο για να δουλέψετε, αλλά υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε τη λειτουργία τους. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χρώμα που είναι βαρύ σε χρωστική ουσία, καθώς αυτό θα δημιουργήσει καλύτερη κάλυψη και θα παράγει βαθύτερα, φωτεινότερα χρώματα. Δεύτερον, η προσθήκη περισσότερου νερού στο χρώμα θα το κάνει πιο διαφανές, επομένως χρησιμοποιήστε μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε. Τρίτον, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτί ακουαρέλας καλής ποιότητας που δεν είναι επιρρεπές σε στρέβλωση και μπορεί να διατηρήσει το σχήμα του κάτω από βαριά υγρή βαφή. Επιπρόσθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές κάλυψης, όπως φρυγανιές, σε περιοχές που θέλετε να διατηρήσετε καθαρές. Τέλος, θυμηθείτε να αφήνετε κάθε στρώμα χρώματος να στεγνώσει μεταξύ των εφαρμογών για να αποφύγετε ραβδώσεις ή τρεξίματα. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε όμορφους, ζωντανούς πίνακες με ακουαρέλα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να στρώσετε ακουαρέλες;

Όταν στρώνετε ακουαρέλες, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με ένα βασικό στρώμα πιο ανοιχτού χρώματος και στη συνέχεια να δημιουργήσετε τα επόμενα στρώματα με όλο και πιο σκούρα και πιο σύνθετα χρώματα. Για μέγιστο βάθος στη ζωγραφική σας, δοκιμάστε να προσθέσετε αποχρώσεις στο τελικό στρώμα της βαφής με ένα πολύ ελαφρύ πλύσιμο άλλου χρώματος. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι κάθε στρώμα που εφαρμόζετε είναι εντελώς στεγνό πριν προσθέσετε το επόμενο. Εάν πρόκειται για ένα εφέ πλύσης ακουαρέλας σε ολόκληρο τον πίνακα, ξεκινήστε με μεγάλες επιφάνειες με το πιο ανοιχτό χρώμα και δημιουργήστε στρώσεις συνεχώς μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φροντίστε να αφήσετε ένα λευκό πλαίσιο γύρω από τον πίνακα για να τονίσετε τυχόν περιοχές φωτός και αντίθεσης. Όπως κάθε άλλο είδος ζωγραφικής, ο πειραματισμός είναι το κλειδί. Έχοντας στο μυαλό σας έναν συνδυασμό χρωμάτων πριν ξεκινήσετε, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να μεγιστοποιήσετε τον χώρο στον καμβά σας και τη γκάμα των χρωμάτων που χρησιμοποιείτε. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι ακουαρέλες σας προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για στρώσεις – ορισμένες μάρκες λειτουργούν καλύτερα από άλλες για αυτό το είδος ζωγραφικής. Τέλος, φροντίστε πάντα να χρησιμοποιείτε την καλύτερης ποιότητας χαρτιά και ακουαρέλα για να επιτύχετε μέγιστη ζωντάνια χρώματος και καλή απόκριση από ελαφριές πλύσεις.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αραιώσετε τις ακουαρέλες;

Ο καλύτερος τρόπος για να αραιώσετε τις ακουαρέλες είναι να τις αναμίξετε με νερό για να μειώσετε την αδιαφάνειά τους και να δημιουργήσετε πιο ανοιχτόχρωμες πλύσεις. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι καθώς στεγνώνουν τα χρώματα ακουαρέλας, γίνονται πιο διαφανή, επομένως πρέπει πάντα να ξεκινάτε με πολύ λίγο νερό και να προσθέτετε σταδιακά περισσότερο μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν χρησιμοποιείτε ποιοτικά χρώματα ακουαρέλας, δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερες από μερικές σταγόνες νερό για να αραιώσετε την ακουαρέλα. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε πιο χοντρά χαρτιά και πρέπει να επιτύχετε πιο λείο φινίρισμα, συνιστάται η χρήση διαλύματος αραβικού κόμμεος ή άλλου τύπου υγρού συνδετικού πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βαφής, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ρωγμές της επιφάνειας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσω τις ακουαρέλες μου;

Για να διασφαλίσετε ότι οι πίνακές σας με ακουαρέλα θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για την προστασία τους από τη σκόνη, τη βρωμιά και τις γρατσουνιές. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αποθηκεύσετε τους πίνακές σας σε χαλάκια χωρίς οξύ και γυάλινες κρνίζες. Αυτό θα τα προστατεύσει από την υγρασία, τα έλαια και την υγρασία καθώς και από τη φυσική διαδικασία γήρανσης. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε πολλές στρώσεις ενός βερνικιού UV στους πίνακές σας με ακουαρέλα για ένα επιπλέον στρώμα προστασίας. Αυτό όχι μόνο θα προστατεύσει τη ζωγραφική από τα στοιχεία, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει να μην ξεθωριάσουν τα χρώματα με την πάροδο του χρόνου. Τέλος, φροντίστε να διατηρείτε τους πρόσφατα τελειωμένους πίνακές σας σε δροσερό, καλά αεριζόμενο χώρο με περιορισμένη υγρασία.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ακουαρέλας και γκουάς;

Η ακουαρέλα είναι ένας τύπος ζωγραφικής που γίνεται με υδατοδιαλυτές χρωστικές ουσίες που αιωρούνται σε συνδετικό υλικό και εφαρμόζονται σε χαρτί ή άλλες επιφάνειες. Η γκουάς είναι ένας τύπος χρώματος που κατασκευάζεται με αδιαφανείς χρωστικές ουσίες, οι οποίες όταν αναμιγνύονται με νερό παράγουν μια αδιαφανή, γυαλιστερή επιφάνεια που είναι καλή για εικονογράφηση και σχεδιασμό. Η κύρια διαφορά μεταξύ ακουαρέλας και γκουάς είναι η αδιαφάνεια: η ακουαρέλα είναι ημιδιαφανής και επομένως είναι καλύτερη για λεπτή αφή και ελαφρότητα, ενώ η γκουάς παράγει ένα αδιαφανές, παχύτερο και πιο ομοιόμορφο στρώμα, επιτρέποντας περισσότερες λεπτομέρειες. Επιπλέον, η γκουάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια σειρά από εφέ, από βαφές που εφαρμόζονται απευθείας μέχρι λεπτομέρειες που προστίθενται σε στρώματα υγρού ή ξηρού χρώματος. Τέλος, όταν στεγνώνει, όχι μόνο φαίνεται πιο κιμωλιακό, αλλά αναδεικνύει και τις λεπτομέρειες της ζωγραφικής που μπορεί να μην μπορούν να κάνουν μόνο οι ακουαρέλες.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τα χρώματα να αιμορραγούν μαζί;

Για να αποτρέψετε την αιμορραγία των ακουαρέλες μαζί κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής, θα πρέπει να φροντίσετε να ετοιμάσετε το χαρτί σας τεντώνοντάς το, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό ή/και προσθέτοντας μια στρώση από διαφανές gesso πριν ξεκινήσετε. Αυτό θα παράσχει μια επιφάνεια που είναι πιο ανθεκτική στην υγρασία, επομένως τυχόν υγρές τεχνικές όπως η βαφή υγρού σε υγρό δεν θα προκαλέσουν την αιμορραγία των χρωμάτων μαζί. Επιπλέον, μόλις επιλέξετε την παλέτα χρωμάτων σας και ξεκινήσετε τη βαφή, βεβαιωθείτε ότι αφήνετε κάθε στρώση να στεγνώσει εντελώς πριν εφαρμόσετε την επόμενη στρώση. Ενώ η προσθήκη κυκλικών πινελιών μπορεί να προσθέσει περισσότερη υφή και βάθος, μπορεί να επηρεάσει τη διαύγεια ολόκληρης της ζωγραφικής εάν εφαρμοστούν σε λάθος περιοχή, γι' αυτό μην ξεχνάτε πού προσθέτετε υφή. Τέλος, χρησιμοποιήστε χαρτί χωρίς οξύ και αρχειακή ποιότητα, καθώς αυτός ο τύπος χαρτιού βοηθάει πολύ στην αποφυγή της αιμορραγίας των χρωμάτων ακουαρέλας μαζί.

Ποιο είναι το καλύτερο πινέλο για ακουαρέλα;

Το καλύτερο πινέλο για ζωγραφική με ακουαρέλα ποικίλλει ανάλογα με την επιθυμητή εμφάνιση, αλλά για τους περισσότερους πίνακες, ένα μαλακό συνθετικό πινέλο που κρατά πολύ χρώμα είναι η πιο ευέλικτη επιλογή. Γενικά, τα στρογγυλά πινέλα προτιμώνται για τη λεπτομέρεια, καθώς μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή καμπύλων γραμμών και, ανάλογα με το μέγεθος, μπορούν να χωρέσουν σε στενούς χώρους. Τα πινέλα πλακέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πλύσεις που καθορίζουν μεγάλες, ομοιόμορφες ποσότητες χρώματος και φωτεινότερες κατευθύνσεις. Για αδιαφανείς εφαρμογές, ένα πινέλο πλύσης με φυσικές τρίχες παρέχει καλή κάλυψη και βοηθά στο να έχετε ένα πιο λείο αποτέλεσμα. Για πιο σύνθετα κομμάτια, είναι καλή ιδέα να έχετε στη διάθεσή σας μια ποικιλία από πινέλα, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων για φόντο, και λεπτών για πρόσθετες λεπτομέρειες, όπως γούνα ή γρασίδι. Ο πειραματισμός με διαφορετικά πινέλα είναι ένα συναρπαστικό και ουσιαστικό μέρος της δημιουργίας μοναδικών πινάκων ακουαρέλας.

6 συμβουλές για ένα δώρο για έναν καλλιτέχνη

05.06.2023

Φώτα, δέντρο, χριστουγεννιάτικα τραγούδια... και δώρα. Είτε είστε 5 ετών είτε ενήλικας, το σωστό χριστουγεννιάτικο...

Plaster art στο ARTMIE - δοκιμάσαμε και εμείς την καυτή τάση

02.06.2023

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια καταπληκτική εμπειρία από το εργαστήρι Plaster Art, όπου όλοι εμείς...

Ανακαλύψτε τους καλύτερους συνδυασμούς χρωμάτων στη ζωγραφική

31.05.2023

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εξαιρετική εικόνα που να τραβάει πραγματικά τα βλέμματα, τότε είναι σημαντικό...

Ο οδηγός σας για το Pouring art

30.05.2023

Υπάρχει κάτι μαγικό στο να ρίχνεις χρώμα. Είναι σαν να φτιάχνεις ένα είδος αλχημικού ελιξίριου, οπότε...

Created by the system www.fast-webshop.com

MDFlN
Δημοφιλή προϊόντα
Εν ολίγοις: 0
Όλα στο καλάθι
Χαρίστε στον εαυτό σας μια δημιουργική έκπληξη
{IMAGE}
{NAME}
Σε απόθεμα Αριθμός: {NUMBER} Η τιμή: {PRICE} €
-
1
+
Προσθήκη στο καλάθι
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Σε απόθεμα Αριθμός: {SECOND_NUMBER} Η τιμή: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Προσθήκη στο καλάθι