Τα ψηφιακά cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε ότι ορισμένα cookie λαμβάνονται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας.

Menu

 

Introduction » Ακρυλικά χρώματα

Ακρυλικά χρώματα ζωγραφικής


 

Total 10.79 €Total 97.90 €


 

Total 7.39 €


 

Total 6.99 €Καλλιτεχνική έκπληξη

 

Total 30.90 €

νέο

 

Total 9.49 €

νέο


 

Total 19.49 €

νέο

Price before discount 10.71 €

Total 9.10 €

νέο
discount 15 %

 

Total 21.50 €


Price before discount 7.53 €

Total 6.40 €

νέο
discount 15 %

Price before discount 20.94 €

Total 17.80 €

νέο
discount 15 %

Price before discount 21.41 €

Total 18.20 €

νέο
discount 15 %

 

Total 2.29 €

νέο

 

Total 1.85 €

νέο

 

Total 1.85 €

νέο

νέο

 

Total 10.29 €

νέο

νέο 

Total 1.75 €


 

Total 5.69 €σετ ακρυλικών χρώματων Royal Talens

 

Total 72.20 €
 

Total 140.00 €


 

Total 60.90 €


 

Total 10.29 €Total 1.99 €


 

Total 6.19 € 

Total 3.99 €


 

Total 14.99 €


χρώματα έτοιμα για υγρή ζωγραφική

 

Total 20.49 €


Πυκνό ακρυλικό μέσο


Total 10.90 €


Πυκνό ακρυλικό μέσο


Total 10.90 €


Διαφανές γυαλιστερό ακρυλικό τζελ


Total 10.90 €


Ακρυλικό τζελ που φωσφορίζει

 

Total 6.79 €Total 61.90 €Total 71.90 €


ακρυλικά χρώματα

 

Total 3.80 €


ακρυλικά χρώματα Royal & Langnickel

 

Total 1.99 €


 

Total 16.29 €


 

Total 4.20 €


Ακρυλικά χρώματα Solo Goya

 

Total 14.99 €


Δομικές πάστες και gel Solo Goya

 

Total 16.29 €

ακρυλικά χρώματα Kreul

 

Total 36.50 €


Σετ Ακρυλικά χρώματα Talens Art Creation


Total 8.79 €


Ακρυλικά χρώματα Kreul

 

Total 34.50 €


 

Total 22.90 €


 

Total 18.00 €


 

Total 13.00 €Total 9.80 €


 

Total 8.59 € 

Total 3.20 €

Total 14.49 €

Total 6.49 €


 

Total 4.99 €


λάδι σιλικόνης

 

Total 2.30 €σετ χρώματα με εφέ πατίνας Pentart

 

Total 5.59 €


Πότε και πώς κατασκευάστηκαν τα πρώτα ακρυλικά χρώματα;

Τα πρώτα ακρυλικά χρώματα αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1940 από τον Γερμανό χημικό Otto Rohm. Συνδύασε ένα οξικό πολυβινύλιο (PVA) με μια χρωστική ουσία για να δημιουργήσει ένα χρώμα που ήταν ταυτόχρονα εύκαμπτο και ανθεκτικό στο νερό. Τα ακρυλικά χρώματα κέρδισαν γρήγορα δημοτικότητα στον κόσμο της τέχνης λόγω των ζωντανών χρωμάτων, της αδιαφάνειας και της ικανότητάς τους να δημιουργούν λείες, ομοιόμορφες στρώσεις. Στέγνωσαν επίσης πολύ γρήγορα, γεγονός που έκανε πιο εύκολη τη χρήση τους από τις λαδομπογιές. Σήμερα, τα ακρυλικά χρώματα διατίθενται σε διάφορες μορφές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες τεχνικές..

Ποιος ήταν ο αρχικός σκοπός των ακρυλικών;

Ο αρχικός σκοπός των ακρυλικών χρωμάτων ήταν να δημιουργήσουν μια πιο ευέλικτη και αδιάβροχη εναλλακτική λύση αντί τις λαδομπογιές. Τα ακρυλικά σχεδιάστηκαν για να είναι ένα πιο φιλικό προς τον χρήστη μέσο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ζωντανών, αδιαφανών στρωμάτων γρήγορα και εύκολα. Είχαν επίσης καλύτερο χρόνο στεγνώματος από τις λαδομπογιές, επιτρέποντας στους καλλιτέχνες να εργάζονται πιο γρήγορα και με λιγότερα λάθη. Σήμερα, τα ακρυλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία τεχνικών, συμπεριλαμβανομένης της ζωγραφικής τοιχογραφιών, της δημιουργίας καλών τεχνών, ακόμη και της γλυπτικής..

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των ακρυλικών;

Τα ακρυλικά έχουν κάποια μειονεκτήματα, σύμφωνα με τους καλλιτέχνες. Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα είναι ότι στεγνώνουν πολύ γρήγορα, καθιστώντας δύσκολη την ανάμειξη χρωμάτων και τη διόρθωση λαθών. Επιπλέον, τα ακρυλικά μπορεί να είναι δύσκολα για δουλειά σε μεγάλες επιφάνειες λόγω του γρήγορου χρόνου στεγνώματος. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι τα ακρυλικά μπορεί να είναι δύσκολο να αραιωθούν και μπορεί να γίνουν κολλώδη εάν προστεθεί πολύ νερό. Τέλος, τα ακρυλικά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν από τις επιφάνειες από άλλα χρώματα..

Τι τύπο πινέλων να χρησιμοποιήσω για ζωγραφική με ακρυλικά χρώματα;

'Οταν ζωγραφίζετε με ακρυλικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα πινέλο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με ακρυλικά χρώματα. Τα πινέλα από φυσικές ίνες όπως οι τρίχες γουρουνιού ή το σαμπέλ είναι ιδανικά καθώς έχουν υψηλή ικανότητα συγκράτησης του χρώματος και είναι λιγότερο πιθανό να πέφτουν τις τρίχες.Τα συνθετικά πινέλα όπως το νάιλον ή ο πολυεστέρας λειτουργούν επίσης καλά με τα ακρυλικά και συχνά είναι πιο φτινά. Όταν επιλέγετε ένα πινέλο, αναζητήστε ένα με καλή αιχμή και ελατήριο, που σημαίνει ότι θα διατηρήσει το σχήμα του και θα επανέλθει στο αρχικό του σχήμα όταν ασκηθεί πίεση. Αποφύγετε τα άκαμπτα πινέλα καθώς αυτά δεν θα δώσουν το ίδιο επίπεδο ελέγχου στη βαφή. Επιπλέον, αναζητήστε πινέλα που έχουν καλή ισορροπία μεταξύ ακαμψίας και ευελιξίας, καθώς αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε διαφορετικούς τύπους σημαδιών στη ζωγραφική σας. Όταν φροντίζετε τα πινέλα σας, φροντίστε να τα καθαρίζετε καλά μετά από κάθε βαφή με ένα ήπιο σαπούνι και νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε τη μακροζωία του πινέλου σας και την ποιότητα της εργασίας σας..

Πώς καθαρίζουμε τα πινέλα μετά τη χρήση του ακρυλικού χρώματος;

Αφού χρησιμοποιήσετε ακρυλικό χρώμα, θα πρέπει να καθαρίσετε τα πινέλα σας το συντομότερο δυνατό για να διασφαλίσετε ότι το χρώμα δεν στεγνώνει και σκληραίνει στις τρίχες. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα πινέλα σας είναι να τα ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο σαπούνι για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα χρώματος. Μόλις αφαιρεθεί το χρώμα, ξεπλύνετε ξανά το πινέλο με ζεστό νερό μέχρι να φύγει όλο το σαπούνι. Τέλος, διαμορφώστε ξανά τις τρίχες και βάλτε τις βούρτσες σας επίπεδες ή κρεμάστε τις για να στεγνώσουν.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αραιώσετε το ακρυλικό χρώμα;

Η αραίωση ακρυλικού χρώματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτύχετε ένα πιο ρευστό και διαφανό χρώμα. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αραιώσετε το ακρυλικό σας χρώμα, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να αραιώσετε το ακρυλικό χρώμα είναιτο νερό. Η προσθήκη μικρής ποσότητας νερού στο χρώμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ιξώδους και να του δώσει μια πιο ρευστή και διαφανή εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μέσο, όπως βελτιωτικό ροής ή μέσο ανάμειξης για να βοηθήσετε να αραιώσετε το χρώμα, καθώς και να του δώσετε ένα γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαλύτη για να αραιώσετε το χρώμα, αν και αυτό πρέπει να γίνεται με φειδώ καθώς οι διαλύτες μπορεί να επηρεάσουν την πρόσφυση του χρώματος στην επιφάνεια. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όταν αραιώνετε το ακρυλικό χρώμα, θα μειώσετε επίσης την αδιαφάνειά του και την κάλυψή του, επομένως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μικρές ποσότητες και να προσθέσετε περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες.

Πως να προστατέψουμε τους πίνακες με τα ακρυλικά χρώματα;

Η προστασία ενός ακρυλικού πίνακα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τον προστατέψετε από τη βρωμιά, τη σκόνη και τις ακτίνες UV. Θα σας βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε τα χρώματα και να τα διατηρήσετε ζωντανά και αληθινά στην αρχική τους μορφή. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές μέθοδοι για τη προστασία ενός ακρυλικού πίνακα, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για γυαλιστερό φινίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφανές ακρυλικό μέσο ή βερνίκι. Αυτό θα δώσει στον πίνακα ένα γυαλιστερό, λαμπερό φινίρισμα. Για ματ φινίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ματ βερνίκι ή ένα ματ μέσο. Αυτό θα δώσει στον πίνακα μια λεπτή λάμψη και μια βελούδινη εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό των δύο εάν θέλετε ένα ημί-γυαλιστερό φινίρισμα. Όταν εφαρμόζετε το στεγανωτικό, φροντίστε να το κάνετε σε λεπτές, ομοιόμορφες στρώσεις και να αφήσετε κάθε στρώμα να στεγνώσει πριν προσθέσετε το επόμενο.

Σε ποιες επιφάνειες μπορούμε να χρησιμοποιήσω τα ακρυλικά χρώματα;

Το ακρυλικό χρώμα είναι ένα ευέλικτο μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιφάνειες. Γενικά, περισσότερες επιφάνειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκεί να προετοιμαστούν και να ασταρωθούν σωστά. Οι καλύτερες επιφάνειες σε οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ακρυλικά χρώματα είναι ο καμβάς, το ξύλο, το μέταλλο, το γυαλί και το χαρτί. Ο καμβάς είναι η ιδανική επιλογή για ακρυλικά χρώματα γιατί απορροφά γρήγορα το χρώμα και παρέχει εξαιρετική υφή για να προσκολλάται το χρώμα. Το ξύλο είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για ακρυλική ζωγραφική. Παρέχει μια εξαιρετική επιφάνεια για βαφή που είναι ανθεκτική και εύκολη στην εργασία. Το μέταλλο είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για ζωγραφική με ακρυλικά. Είναι μια ανθεκτική επιφάνεια που καθαρίζεται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια ποικιλία εφέ. Το γυαλί είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή για ζωγραφική με ακρυλικά. Είναι μια μοναδική επιφάνεια που μπορεί να επιτρέψει ενδιαφέροντα εφέ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τολμηρών και ζωντανών έργων ζωγραφικής. Το χαρτί είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να πειραματιστούν με μοναδικές υφές και εφέ. Μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από χαρτιά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ακρυλική βαφή.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να στεγνώσει το ακρυλικό χρώμα;

Το ακρυλικό χρώμα χρειάζεται γενικά περίπου 10-20 λεπτά για να στεγνώσει ανάλογα με τον τύπο και το πάχος του χρώματος. Ωστόσο, ο χρόνος στεγνώματος μπορεί να επηρεαστεί από τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας του περιβάλλοντος. Εάν ο αέρας είναι πολύ υγρός, το χρώμα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει. Αντίθετα, εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, το χρώμα θα στεγνώσει πολύ γρήγορα. Επιπλέον, ο τύπος της επιφάνειας που βάφετε μπορεί να επηρεάσει και τον χρόνο στεγνώματος. Ορισμένες επιφάνειες, όπως ο καμβάς, θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν από άλλες επιφάνειες, όπως το μέταλλο ή το γυαλί.

Πώς καθαρίζω το ακρυλικό χρώμα απο τις επιφάνιες;

Ο καθαρισμός μετά την δουλειά με ακρυλικό χρώμα είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσετε ότι το έργο τέχνης σας φαίνεται τέλεια. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το ακρυλικό χρώμα είναι να ξεκινήσετε πρώτα αφαιρώντας τυχόν περίσσεια χρώματος από την επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια υγρή χαρτοπετσέτα ή πανί. Μόλις φύγει το μεγαλύτερο μέρος του χρώματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό για να καθαρίσετε την επιφάνεια. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό πινέλο ή μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τυχόν εναπομείναντα χρώμα. Μόλις η επιφάνεια είναι καθαρή, μπορείτε να την ξεπλύνετε με ζεστό νερό και να την αφήσετε να στεγνώσει.

Εάν έχετε τυχόν διαρροές ή πιτσιλίσματα, φροντίστε να ενεργήσετε γρήγορα. Το ακρυλικό χρώμα μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί μόλις στεγνώσει, επομένως είναι σημαντικό να το καθαρίσετε το συντομότερο δυνατό. Χρησιμοποιήστε μια υγρή χαρτοπετσέτα ή πανί για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο χρώμα μπορείτε. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης ακρυλικού χρώματος;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το ακρυλικό χρώμα είναι να το βάλευε σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Θα πρέπει επίσης να αποθηκεύετε τα χρώματα σε αεροστεγή δοχεία για να μην στεγνώσει το χρώμα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα χρώματα με οργανωμένο τρόπο, ώστε να μπορείτε να βρείτε εύκολα τις αποχρώσεις που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαχωρίσετε τα χρώματα ανά απόχρωση ή ανά μάρκα. Εάν χρησιμοποιείτε σωλήνες χρώματος, φροντίστε να τους αποθηκεύσετε σε όρθια θέση για να αποτρέψετε τη διαρροή τους. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ημερομηνία λήξης στο χρώμα για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακρυλικά για τη ζωγραφική τοιχογραφιών στους εξωτερικούς τοίχους;

Ναι, τα ακρυλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ζωγραφική τοιχογραφιών σε εξωτερικούς τοίχους. Τα ακρυλικά είναι ένα εύκαμπτο και ανθεκτικό χρώμα που αντέχει τα στοιχεία, καθιστώντας τα ιδανικά για τοιχογραφίες σε εξωτερικούς χώρους. Όταν ζωγραφίζετε μια τοιχογραφία σε έναν εξωτερικό τοίχο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα αστάρι ειδικά σχεδιασμένο για εξωτερική χρήση και να χρησιμοποιείτε ένα χρώμα με υψηλό επίπεδο αντοχής στο φως. Επιπλέον, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα βερνίκι ή προστατευτικό επίχρισμα για να διασφαλίσετε ότι η τοιχογραφία διαρκεί για πολλά χρόνια.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακρυλικά σε συνδυασμό με χρώματα λαδιού;

Ναι, τα ακρυλικά και τις λαδομπογιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί. Αυτή η τεχνική είναι γνωστή ως “fat over lean” και περιλαμβάνει στρώσεις λαδομπογιών πάνω από ακρυλικά. Οι λαδομπογιές εφαρμόζονται πάνω στα ακρυλικά και χρησιμεύουν για να προσθέσουν υφή και βάθος στη ζωγραφική. Τα ακρυλικά παρέχουν μια σταθερή βάση για τις λαδομπογιές και εμποδίζουν το ράγισμα ή το ξεφλούδισμα τους. Επιπλέον, τα ακρυλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός στρώματος φόντου ή βάσης για τις λαδομπογιές.

6 συμβουλές για ένα δώρο για έναν καλλιτέχνη

05.06.2023

Φώτα, δέντρο, χριστουγεννιάτικα τραγούδια... και δώρα. Είτε είστε 5 ετών είτε ενήλικας, το σωστό χριστουγεννιάτικο...

Plaster art στο ARTMIE - δοκιμάσαμε και εμείς την καυτή τάση

02.06.2023

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια καταπληκτική εμπειρία από το εργαστήρι Plaster Art, όπου όλοι εμείς...

Ανακαλύψτε τους καλύτερους συνδυασμούς χρωμάτων στη ζωγραφική

31.05.2023

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εξαιρετική εικόνα που να τραβάει πραγματικά τα βλέμματα, τότε είναι σημαντικό...

Ο οδηγός σας για το Pouring art

30.05.2023

Υπάρχει κάτι μαγικό στο να ρίχνεις χρώμα. Είναι σαν να φτιάχνεις ένα είδος αλχημικού ελιξίριου, οπότε...

Created by the system www.fast-webshop.com

YzlkNWJ
Δημοφιλή προϊόντα
Εν ολίγοις: 0
Όλα στο καλάθι