Τα ψηφιακά cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε ότι ορισμένα cookie λαμβάνονται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας.

Menu

 
Reels Image

Introduction » Λαδομπογιές

Λαδομπογιές

Πως να κάνετε τον πίνακα σας να διαρκέσει περισσότερο; Χρησιμοποιώντας λαδομπογιές!

Σας δίνουμε έμπνευση-καντέ την πραγματικότητα! 

Total 3.99 €

νέο

 

Total 8.59 €

νέο

επαγγελματικές λαδομπογιές

 

Total 10.29 €

νέο

επαγγελματικές λαδομπογιές

 

Total 11.29 €

νέο

 

Total 33.90 €


Λαδομπογιά Rembrandt - Royal Talens

 

Total 8.79 €


 

Total 17.99 € 

Total 4.95 €


 

Total 14.29 €
λαδομπογιές Rembrandt box professional

 

Total 299.00 €


 

Total 235.00 €


 

Total 6.39 €


λάδια ζωγραφικής Umton

 

Total 20.49 €


λάδια ζωγραφικής Umton

 

Total 2.49 €


υλικά ζωγραφικής Umton

 

Total 5.59 €


σετ λαδομπογιές Umton

 

Total 74.90 €


εργαλεία για ακρυλικά Umton

 

Total 4.95 €


 

Total 6.79 €


διακοσμητικά εργαλεία

 

Total 12.29 €


διακοσμητικά εργαλεία

 

Total 6.09 €


Σετ χρώματα λαδιού Umton

 

Total 37.90 €


Σετ χρώματα λαδιού Umton

 

Total 49.90 €


Σετ χρώματα λαδιού Umton

 

Total 175.00 €


 

Total 20.49 €


 

Total 4.75 €


 

Total 7.09 €


 

Total 2.69 €


Σετ σε 3 κομμάτια για ελαιογραφία

 

Total 18.99 € 

Total 4.09 €


 

Total 5.09 €


καλλιτεχνικό σετ Royal & Langnickel

 

Total 16.99 €


καλλιτεχνικό σετ Royal & Langnickel

 

Total 12.29 €


σετ ζωγραφικής Royal & Langnickel

 

Total 8.59 €


καλλιτεχνικές λαδομπογιές PEBEO

 

Total 8.79 €


καλλιτεχνικές λαδομπογιές PEBEO

 

Total 3.95 €

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των λαδομπογιών και των ακρυλικών χρωμάτων;

Οι λαδομπογιές είναι ένα παραδοσιακό μέσο που αποτελείται από ένα λάδι ξήρανσης, όπως το λινέλαιο και τη χρωστική ουσία. Στεγνώνουν αργά και μπορούν να αραιωθούν με διαλύτες όπως νέφτι ή white spirit. Οι λαδομπογιές αργούν να στεγνώσουν, επιτρέποντας την ανάμειξη και τον χειρισμό του χρώματος. Οι λαδομπογιές είναι συνήθως πιο ακριβές από τα ακρυλικά χρώματα, αλλά είναι επίσης πιο ανθεκτικές και τα χρώματα παραμένουν ζωντανά για χρόνια. Τα ακρυλικά χρώματα έχουν βάση το νερό και αποτελούνται από συνθετικό πολυμερές και χρωστική ουσία. Στεγνώνουν γρήγορα και μπορούν να αραιωθούν με νερό. Τα ακρυλικά χρώματα παρέχουν πιο ζωντανό χρώμα από τις λαδομπογιές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες επιφάνειες. Τα ακρυλικά χρώματα είναι συνήθως λιγότερο ακριβά από τις λαδομπογιές και είναι πιο ανθεκτικά στο νερό και καθαρίζονται ευκολότερα. Όσον αφορά την εφαρμογή, οι λαδομπογιές χρησιμοποιούνται καλύτερα σε επιφάνειες όπως καμβά ή ξύλου, ενώ τα ακρυλικά χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες επιφάνειες, όπως καμβάς, ξύλο, μέταλλο και πλαστικό. Οι λαδομπογιές απαιτούν περισσότερο χρόνο και υπομονή για την εφαρμογή τους, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, ενώ τα ακρυλικά χρώματα είναι πιο επιεικής και μπορούν να χειριστούν και να αναμειχθούν πιο εύκολα. Οι λαδομπογιές απαιτούν επίσης πιο ενδελεχή καθαρισμό των πινέλων και της παλέτας μεταξύ των στρώσεων. Συνολικά, οι λαδομπογιές προσφέρουν ένα πιο παραδοσιακό μέσο, με ζωηρά, ανθεκτικά χρώματα, ενώ τα ακρυλικά χρώματα είναι πιο μοντέρνα, με ζωηρά χρώματα και ταχύτερο χρόνο στεγνώματος. Και τα δύο είναι εξαιρετικά μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης και εναπόκειται στον καλλιτέχνη να αποφασίσει ποιο μέσο λειτουργεί καλύτερα για αυτούς.

Πώς αραιώνω τις λαδομπογιές;

Η αραίωση των λαδομπογιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτύχετε διαφορετικά εφέ και υφές. Για να αραιώσετε το χρώμα, ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα διαλύτη, όπως νέφτι ή white spirit, με το χρώμα στην παλέτα σας. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα και προσθέστε περισσότερο όσο χρειάζεται μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή. Όταν αραιώνετε το χρώμα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο περισσότερο διαλύτη προσθέτετε, τόσο πιο γρήγορα θα στεγνώσει το χρώμα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε να χρησιμοποιείτε ένα καθαρό πινέλο για κάθε στρώμα χρώματος, καθώς ο διαλύτης μπορεί να κάνει το χρώμα να κολλήσει. Οι αραιωμένες λαδομπογιές μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο λείου, πιο ομοιόμορφου φινιρίσματος, καθώς και στην ευκολότερη ανάμειξη και στρώση των χρωμάτων. Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε ένα λούστρο, ένα ημιδιαφανές στρώμα χρώματος ή για να δημιουργήσετε ένα πλύσιμο, ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα χρώματος. Οι αραιωμένες λαδομπογιές μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας ποικιλίας υφών και εφέ, όπως stippling, impasto και scumbling. Όταν αραιώνετε λαδομπογιές, είναι σημαντικό να θυμάστε να χρησιμοποιείτε έναν διαλύτη που είναι ειδικά σχεδιασμένος για λαδομπογιές, καθώς το κανονικό νερό μπορεί να προκαλέσει το διαχωρισμό του χρώματος και την αχρηστία. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε να καθαρίζετε καλά τα πινέλα και την παλέτα σας μεταξύ των στρώσεων, καθώς ο διαλύτης μπορεί να κάνει το χρώμα να κολλήσει. Με λίγη εξάσκηση και υπομονή, η αραίωση των λαδομπογιών μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε και να δημιουργήσετε μοναδικά και ενδιαφέροντα εφέ με τους πίνακές σας.

Τι πινέλα να χρησιμοποιήσω για ελαιογραφία;

Όταν πρόκειται για ελαιογραφία και ζωγραφική με λαδομπογίες, το πιο σημαντικό εργαλείο που χρειάζεστε είναι ένα σετ πινέλων υψηλής ποιότητας. Θα θέλετε να επιλέξετε μια ποικιλία μεγεθών και σχημάτων πινέλων για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το έργο τέχνης σας. Για μεγαλύτερες, πιο τολμηρές πινελιές, ένα επίπεδο πινέλο είναι ο καλύτερος τρόπος. Για περισσότερη λεπτομέρεια και ακρίβεια, ένα στρογγυλό πινέλο θα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε και με τα Filbert πινέλα που έχουν σχήμα οβάλ και τέτοιες είναι και οι κινήσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν θέλετε πιο απαλές κινήσεις από εκείνες που δημιουργούνται με τη χρήση των πλακέ πινέλων. Επίσης υπάρχουν και μερικά διαφορετικά μεγέθη κάθε πινέλου. Μερικά μικρά μεγέθη, όπως το 0, το 1 και το 2, είναι εξαιρετικά για μικρότερες λεπτομέρειες και τόνους. Τα πινέλα μεσαίου μεγέθους, όπως τα μεγέθη 4 και 5, είναι ιδανικά για μεγαλύτερες επιφάνειες και για ανάμειξη. Και τότε θα θέλετε να έχετε μερικά μεγαλύτερα μεγέθη, όπως 8 και 10, για να καλύπτετε γρήγορα αυτές τις μεγάλες περιοχές και επιφάνειες. Όσον αφορά το υλικό του πινέλου, είναι καλύτερο να συνδυάζετε φυσικές τρίχες, όπως τρίχες γουρουνιού, καθώς κρατούν καλύτερα το χρώμα και θα διαρκέσουν περισσότερο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συνθετικά πινέλα, αλλά δεν συγκρατούν το χρώμα και θα πρέπει να αντικαθίστανται πιο συχνά. Τέλος, μην ξεχάσετε να έχετε στη διάθεσή σας μερικά πινέλα βεντάλιας. Αυτά είναι εξαιρετικά για τη δημιουργία απαλών, θολών άκρων και μπορούν πραγματικά να προσθέσουν μια ωραία πινελιά στο έργο τέχνης σας. Συνοψίζοντας, όταν πρόκειται για ελαιογραφία, θα θελήσετε να έχετε μια ποικιλία από πινέλα σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, κατασκευασμένα από φυσικές τρίχες. Θα θελήσετε επίσης να έχετε μερικά πινέλα ανεμιστήρα για τη δημιουργία πιο απαλών άκρων. Με το σωστό σετ πινέλων, θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το έργο τέχνης σας.

Πώς αναμιγνύω τα χρώματα όταν ζωγραφίζω με λαδομπογιές;

Η ανάμειξη των χρωμάτων κατά την ελαιογραφία είναι παρόμοια με την ανάμειξη χρωμάτων όταν χρησιμοποιείτε άλλα μέσα. Ξεκινήστε με τα βασικά χρώματα όπως το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο και ανακατέψτε τα μαζί για να δημιουργήσετε δευτερεύοντα χρώματα. Για παράδειγμα, ανακατέψτε το κόκκινο και το κίτρινο για να δημιουργήσετε πορτοκαλί, το κόκκινο και το μπλε για να δημιουργήσετε μοβ και το μπλε και το κίτρινο για να δημιουργήσετε πράσινο. Για πιο διακριτικά χρώματα, μπορείτε να αναμίξετε δύο διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναμίξετε ένα ανοιχτό μπλε και ένα σκούρο μπλε για να πάρετε ένα μεσαίο μπλε. Για να αποκτήσετε ακόμα πιο διακριτικά χρώματα, δοκιμάστε να αναμίξετε λίγο λευκό ή μαύρο στο μείγμα. Το λευκό θα ανοίξει το χρώμα ενώ το μαύρο θα το σκουρύνει. Όταν αναμειγνύετε χρώματα, θα θέλετε να ξεκινήσετε με μια μικρή ποσότητα χρώματος και να προσθέσετε περισσότερο όπως χρειάζεται. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τον σωστό τόνο και απόχρωση χρώματος που αναζητάτε. Τέλος, όταν αναμιγνύετε χρώματα, είναι σημαντικό να φροντίζετε να τα αναμειγνύετε σε μια μη πορώδη επιφάνεια, όπως μια γυάλινη παλέτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα χρώματα δεν θα απορροφηθούν από την επιφάνεια και θα παραμείνουν πιστά στις αρχικές τους αποχρώσεις.

Πώς αποθηκεύω τις λαδομπογιές;

Η σωστή αποθήκευση των λαδομπογιών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητας και της μακροζωίας τους. Είναι σημαντικό να κρατάτε τα χρώματα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως ή άλλες πηγές θερμότητας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τις λαδομπογιές είναι σε δροσερό και ξηρό μέρος. Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε να τα κρατάτε μακριά από την υγρασία, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις. Εάν χρησιμοποιείτε παλέτα, θα πρέπει να την καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση. Το χρώμα που έχει μείνει στην παλέτα μπορεί να σκληρύνει και να καταστεί άχρηστο. Επίσης, φροντίστε να κλείνετε καλά τους σωλήνες μετά από κάθε βαφή για να μην στεγνώσουν τα χρώματα. Όταν αποθηκεύετε λαδομπογιές, είναι καλύτερο να τις φυλάτε σε κουτί ή συρτάρι. Μπορείτε επίσης να τις αποθηκεύσετε σε αεροστεγή δοχεία για να διασφαλίσετε ότι τα χρώματα παραμένουν φρέσκα. Βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία που χρησιμοποιείτε είναι ανθεκτικά στο φως και την υγρασία. Τέλος, είναι σημαντικό να επισημαίνετε κάθε σωλήνα βαφής. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα χρώματα όταν είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε. Είναι επίσης καλή ιδέα να επισημαίνετε τα δοχεία στα οποία τα αποθηκεύετε. Γενικά, η σωστή αποθήκευση είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για λαδομπογιές. Η αποθήκευση τους σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και την υγρασία, θα τους βοηθήσει να διαρκέσουν περισσότερο.

Σε ποιες επιφάνειες μπορώ να βάψω με λαδομπογιές;

Οι λαδομπογιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες επιφάνειες, όπως καμβά, ξύλο, χαρτί και μέταλλο. Όταν πρόκειται για καμβάδες, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν υψηλής ποιότητας, ασταρωμένο καμβά που να αντέχει το βάρος των λαδομπογιών. Το ξύλο είναι μια εξαιρετική επιφάνεια για βάψιμο με λαδομπογιές, καθώς απορροφά το χρώμα και δίνει στον πίνακα μια μοναδική υφή. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ξύλο έχει προετοιμαστεί σωστά πριν το βάψετε. Το χαρτί είναι επίσης μια εξαιρετική επιφάνεια για ελαιογραφία, καθώς απορροφά το χρώμα και επιτρέπει λεπτομερείς πινελιές. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χαρτί υψηλής ποιότητας, χωρίς οξύ για καλύτερα αποτελέσματα. Το μέταλλο είναι μια άλλη δημοφιλής επιφάνεια για ελαιογραφία. Ωστόσο, απαιτείται ειδικό αστάρι πριν το βάψιμο, καθώς οι λαδομπογιές μπορεί να είναι δύσκολο να προσκολληθούν σε μεταλλικές επιφάνειες. Συνολικά, οι λαδομπογιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες επιφάνειες. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε υλικά υψηλής ποιότητας και να προετοιμάζετε σωστά την επιφάνεια πριν τη βαφή. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η ζωγραφική σας έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πόσο καιρό χρειάζονται για να στεγνώσουν οι λαδομπογιές;

Οι λαδομπογιές μπορεί να χρειαστούν από μερικές ώρες έως αρκετές ημέρες για να στεγνώσουν εντελώς. Ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πάχος του χρώματος και τον αριθμό των στρώσεων που χρησιμοποιούνται. Γενικά, τα λεπτά στρώματα χρώματος στεγνώνουν πιο γρήγορα από τα παχιά στρώματα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι λαδομπογιές δεν θα στεγνώσουν ποτέ εντελώς. Ακόμη και μετά από λίγες μέρες, το χρώμα θα παραμείνει ελαφρώς απαλό και εύκαμπτο. Γι' αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε ιδιαίτερα όταν χειρίζεστε μια ελαιογραφία, καθώς μπορεί εύκολα να καταστραφεί. Ο καλύτερος τρόπος για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών. Η ροή αέρα από το πιστολάκ μαλλιών θα βοηθήσει το χρώμα να στεγνώσει πιο γρήγορα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέχετε να μην φυσήξετε πολύ αέρα στο βάψιμο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει το χρώμα να γίνει εύθραυστο. Συνολικά, οι λαδομπογιές μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες έως αρκετές ημέρες για να στεγνώσουν.

Πρέπει να βερνικώνονται οι ελαιογραφίες και πώς;

Το βερνίκωμα των ελαιογραφιών είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση και την προστασία του πίνακα. Το βερνίκι βοηθά στην προστασία του χρώματος από βρωμιά και σκόνη, καθώς και από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να προκαλέσει το ξεθώριασμα των χρωμάτων με την πάροδο του χρόνου. Όταν βερνικώνετε μια ελαιογραφία, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα βερνίκι που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ελαιογραφίες. Αφού στεγνώσει τελείως η βαφή, μπορείτε να απλώσετε το βερνίκι με ένα πινέλο σε ομοιόμορφες, απαλές κινήσεις. Φροντίστε να καλύψετε ολόκληρο τον πίνακα, συμπεριλαμβανομένων των άκρων. Μόλις απλωθεί το βερνίκι, αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε μια δεύτερη στρώση βερνικιού εάν θέλετε. Εάν χρησιμοποιείτε γυαλιστερό βερνίκι, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσετε ένα ματ βερνίκι από πάνω, καθώς αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της αντανάκλασης. Συνολικά, το βερνίκωμα των ελαιογραφιών είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση και την προστασία του πίνακα. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα βερνίκι ειδικά σχεδιασμένο για ελαιογραφίες και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες πριν εφαρμόσετε μια δεύτερη στρώση.

6 συμβουλές για ένα δώρο για έναν καλλιτέχνη

05.06.2023

Φώτα, δέντρο, χριστουγεννιάτικα τραγούδια... και δώρα. Είτε είστε 5 ετών είτε ενήλικας, το σωστό χριστουγεννιάτικο...

Plaster art στο ARTMIE - δοκιμάσαμε και εμείς την καυτή τάση

02.06.2023

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια καταπληκτική εμπειρία από το εργαστήρι Plaster Art, όπου όλοι εμείς...

Ανακαλύψτε τους καλύτερους συνδυασμούς χρωμάτων στη ζωγραφική

31.05.2023

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εξαιρετική εικόνα που να τραβάει πραγματικά τα βλέμματα, τότε είναι σημαντικό...

Ο οδηγός σας για το Pouring art

30.05.2023

Υπάρχει κάτι μαγικό στο να ρίχνεις χρώμα. Είναι σαν να φτιάχνεις ένα είδος αλχημικού ελιξίριου, οπότε...

Created by the system www.fast-webshop.com

MTY3MGNiO
Δημοφιλή προϊόντα
Εν ολίγοις: 0
Όλα στο καλάθι
Χαρίστε στον εαυτό σας μια δημιουργική έκπληξη
{IMAGE}
{NAME}
Σε απόθεμα Αριθμός: {NUMBER} Η τιμή: {PRICE} €
-
1
+
Προσθήκη στο καλάθι
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Σε απόθεμα Αριθμός: {SECOND_NUMBER} Η τιμή: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Προσθήκη στο καλάθι