Τα ψηφιακά cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε ότι ορισμένα cookie λαμβάνονται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας.

Menu

 
Reels Image

Introduction » Πινέλα ζωγραφικής

Πινέλα ζωγραφικής

Πινέλα ζωγραφικής για όλες τις τεχνικές ζωγραφικής και χόμπι, για επαγγελματίες και αρχάριους. Επαγγελματικά πίνελα ζωγραφικής για ακρυλικά, λάδομπογιές,χρώματα ακουαρέλας και τέμπερες! Διάλεξτε από την ευρύτερη προσφορά που έχετε δει ποτέ!

Εάν θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω τις γνώσεις σας σχετικά με τα πινέλα ζωγραφικής επισκεφθείτε το blog μας!


Πλήρες σετ ζωγραφικής για καλλιτέχνες, σπουδαστές και χομπίστες

 

Total 46.90 €


Βασικά πινέλα για καλλιτεχνικές εφαρμογές

Price before discount 15.49 €

Total 12.39 €

discount 20 %


 

Total 3.59 €


εργαλεία μοντελοποίησης

 

Total 3.59 €


Price before discount 3.99 €

Total 3.39 €

discount 15 %

πινέλο για μινιατούρες

 

Total 13.99 €


οβάλ συνθετική βούρτσα

 

Total 4.29 €


επίπεδη συνθετική βούρτσα

 

Total 2.79 €


στρογγυλή συνθετική βούρτσα

 

Total 2.79 €


 

Total 8.59 €


 

Total 7.59 €


 

Total 1.95 €


επίπεδες και στρογγυλές βούρτσες Pebeo

 

Total 5.09 €


στρογγυλές βούρτσες

 

Total 4.69 €


θήκη πινέλου για φινίρισμα

 

Total 5.09 €


Price before discount 3.59 €

Total 2.05 €

discount 43 %


 

Total 4.95 €


 

Total 8.19 €


 

Total 9.20 €


 

Total 9.19 €

νέο

 

Total 5.39 €

νέο

 

Total 4.95 €

νέο


πινέλα για μοντελοποίηση τζελ στα νύχια

 

Total 3.19 €

νέο

 

Total 3.99 €

νέο

πινέλα για μοντελοποίηση τζελ στα νύχια

 

Total 3.99 €

νέο

 

Total 3.79 €

νέο

Φυσικό πινέλο για σχεδιασμό νυχιών

 

Total 3.79 €

νέο

πινέλα για ακρυλικά χρώματα Daler Rowney

Price before discount 10.29 €

Total 7.20 €

discount 30 %

πινέλα για ζωγοραφική μινιατούρες

 

Total 21.90 €


πινέλα για ζωγοραφική μινιατούρες

 

Total 21.90 €


 

Total 8.19 €


 

Total 8.19 €


Σετ καλλυντικών πινέλων

 

Total 7.89 €


Σετ καλλυντικών πινέλων

 

Total 19.90 €


 

Total 17.99 €


Σετ καλλυντικών πινέλων

Price before discount 18.99 €

Total 15.19 €

discount 20 %

Σετ καλλυντικών πινέλων

 

Total 12.29 €

νέο

 

Total 3.99 €


καλλυντικά πινέλα για πίλινγκ

 

Total 11.79 €


Σπάτουλες σιλικόνης

 

Total 5.99 €


Σετ πινέλων για μακιγιάζ

 

Total 15.49 €


Σετ πινέλων για μακιγιάζ

 

Total 15.49 €


Σετ πινέλων για μακιγιάζ

 

Total 15.49 €


Σετ πινέλων για μακιγιάζ

 

Total 14.29 €


Σετ πινέλων για μακιγιάζ

 

Total 15.49 €


Σετ πινέλων για μακιγιάζ

 

Total 17.79 €


 

Total 16.79 €

νέο

 

Total 15.79 €


Σετ πινέλων για μακιγιάζ

 

Total 15.79 €


Σετ πινέλων για μακιγιάζ

 

Total 16.99 €

νέο

 

Total 10.29 €

νέο

Καλλυντικό πινέλο λοξό

 

Total 5.69 €


Καλλυντικό πινέλο για βασικό μακιγιάζ

 

Total 2.59 €


Καλλυντικό σφουγγάρι για μακιγιάζ

 

Total 5.69 €

νέο

Καλλυντικό πινέλο για για απλό βασικό μακιγιάζ

 

Total 5.69 €

νέο

Καλλυντικά χτένα με πινέλο

 

Total 2.29 €


Καλλυντικό πινέλο φρυδιών και eyeliner

 

Total 2.29 €


Καλλυντικό πινέλο για βασικό μακιγιάζ

 

Total 1.59 €

νέο

Καλλυντικό πινέλο για βασικό μακιγιάζ

 

Total 4.95 €

νέο

Καλλυντικό πινέλο για βασικό μακιγιάζ

 

Total 5.69 €

νέο

Καλλυντικό πινέλο για βασικό μακιγιάζ

 

Total 4.95 €


Σετ πινέλων για παιδιά

 

Total 7.19 €


 

Total 4.09 €


 

Total 4.19 €


 

Total 6.29 €


 

Total 4.29 €


 

Total 8.49 €


 

Total 1.95 €


 

Total 1.75 €


Τι είδους πινέλο να χρησιμοποιήσω για ζωγραφική;

Η επιλογή ποιοτικών πινέλων ζωγραφικής είναι σημαντικό μέρος της δημιουργίας τέχνης και η γνώση του τύπου που πρέπει να χρησιμοποιηθεί είναι σημαντικό μέρος για την επίτευξη ποιοτικών αποτελεσμάτων. Μπορεί να προκαλεί σύγχυση η κατανόηση της μεγάλης ποικιλίας των διαθέσιμων πινέλνω και το ποιο ακριβώς να διαλέξετε όταν αναλαμβάνετε ένα έργο, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των διαφόρων πινέλων.

Γενικά, τα πιο μαλακά πινέλα για ελαιογραφία και ακρυλική ζωγραφική έχουν περισσότερο «δόσιμο» και τρίψιμο σε σύγκριση με αυτά που προορίζονται κυρίως για ακουαρέλες, όπου απαιτούνται ακαμψία και καλοσχηματισμένα σημεία.Μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων σε αυτούς τους δύο κύριους τύπους πινέλου επιτρέπει στον καλλιτέχνη να έχει πρόσβαση σε ένα μεγαλύτερο εύρος σημαδιών και στυλ. Τα πιο σκληρά συνθετικά πινέλα λειτουργούν καλά για λεπτομέρειες μικρότερης περιοχής, ενώ οι ευέλικτες απαλές παραλλαγές προσφέρουν σαρωτικές πινελιές και ανάμειξη υγρών μέσων.

Τα φυσικά πινέλα, συμπεριλαμβανομένων των τριχών, μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική υφή για στρώματα νερού ή gesso, πινελιές με υφή σε ακρυλικά έργα και πιο εκφραστικές ιδιότητες βαμμένης επιφάνειας. Όταν επιλέγετε ένα πινέλο, να θυμάστε ότι ένα μεγαλύτερο πινέλο κρατά περισσότερο χρώμα και μπορεί να είναι αποτελεσματικό για κάλυψη μεγαλύτερης περιοχής. Αυτό σημαίνει επίσης ότι με λιγότερη πίεση, ένα μεγαλύτερο πινέλο καλύπτει περισσότερη περιοχή σε ταχύτερο χρόνο. Σε αντίθεση με αυτό, ένα μικρό πινέλο κρατά λιγότερη βαφή και απαιτεί πιο ακριβή εφαρμογή πίεσης, ωστόσο, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη λεπτομέρεια με ένα περιγραφόμενο αποτέλεσμα.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το προφίλ, επιλέξτε ένα πινέλο που έχει πολλά χαρίσματα και μια ελαστική άκρη που διατηρεί ένα λεπτό σημείο. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε το τέλειο πινέλο για τις ζωγραφικές σας ανάγκες είναι να πειραματιστείτε με μια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και τριχών πινέλων για να βρείτε το «γλυκό σημείο» που ταιριάζει στο δημιουργικό σας όραμα. Με την εξάσκηση, η τέλεια επιλογή βούρτσας θα έρθει!

Τι είδους πινέλων ζωγραφικής υπάρχουν;

Τα πινέλα ζωγραφικής διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και τύπων. Για να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ κάθε τύπου, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον σκοπό κάθε πινέλου και τον τύπο του χρώματος με τον οποίο εργάζεστε. Έχοντας αυτό στο μυαλό μπορούμε ν τοποθετήσουμε τα πινέλα σε 2 κατηγορίες πινέλα με φυσικές ίνες και πινέλα με συνθετικές ίνες.

Τα πινέλα με φυσικές τρίχες είναι ιδανικά για πυκνωτικές υφές και διατίθενται σε διάφορους τύπους, όπως χοιρινό, πόνυ και σαμπέλ. Χρησιμοποιούνται συνήθως για λάδια και ακρυλικά χρώματα και μπορούν να κρατήσουν περισσότερη χρωστική ουσία και να δώσουν πιο εκφραστικό σημάδι από τα συνθετικά πινέλα.

Τα πινέλα με συνθετικές τρίχες είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως νάιλον ή πολυεστέρας, και είναι μια εξαιρετική επιλογή για ακουαρέλες, γκουάς χρώματα, μελάνι και ακρυλικά.

Τα συνθετικά πινέλα μπορούν να χειριστούν πιο παχιά χρώματα όπως ακρυλικά και χρώματα με βάση το λάδι. Διατηρούν καλά το σχήμα τους, καθαρίζονται σχετικά εύκολα και είναι επίσης πιο προσιτά από τα φυσικά τους αντίστοιχα. Για μεγαλύτερο έλεγχο και ωραίο σημείο, τα συνθετικά πινέλα είναι ιδανικά. Όποιο τύπο κι αν επιλέξετε, φροντίστε να καθαρίσετε σωστά τα πινέλα ζωγραφικής σας για να διατηρήσετε την ποιότητα και το σχήμα τους για βέλτιστα αποτελέσματα.

Όσον αφορά τον τον τύπο του πινέλου υπάρχουν διάφοροι τύποι πινέλων ζωγραφικής τέχνης.

Τα πιο συνηθισμένα είναι τα στρογγυλά πινέλα. Αυτά τα πινέλα έχουν στρογγυλεμένη άκρη και είναι ιδανικά για να κάνετε πινελιές με ελεύθερη ροή.Τα στρογγυλά πινέλα είναι ιδανικά για τη δημιουργία γραμμών με διαφορετική πίεση, καθώς και για τη ζωγραφική λεπτομερών σχημάτων και περιγραμμάτων.

Τα λοξά πινέλα είναι παχύτερα στη μέση και κωνικά στις άκρες, επιτρέποντας γωνιακές και έντονες γραμμές για πιο ακριβές βάψιμο. Είναι εξαιρετικά για τη δημιουργία λιγότερο ή περισσότερο καμπύλων γραμμών.

Τα πινέλα πλακέ διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη επίπεδων ανοιχτών περιοχών όπως στο φόντο ή στο ματ φινίρισμα. Επίσης χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν μεγάλα σώματα χρώματος, να ζωγραφίσουν τρίγωνα και τετράγωνα ή να χαράξουν ευθείες γραμμές.

Τα πινέλα filbert έχουν σχήμα αμυγδάλου και η επίπεδη κορυφή του πινέλου παράγει ένα απαλό οβάλ άκρο όταν ακουμπάτε με αφηρημένες πινελιές. Αυτά τα πινέλα προσφέρουν μεγάλη ευελιξία για την πραγματοποίηση περιγραμμάτων και καμπυλωτών πινελιών.

Τα πινέλα βεντάλια – οι ίνες τους είναι ίσιες και διανεμημένες ακριβώς όπως μία βεντάλια, ενώ η χρήση τους συνιστάται για λείανση άκρων και συνδυασμό διαφορετικών επιφανειών.

Τα mop πινέλα έχουν ιδιαίτερα διακοσμητικό αποτέλεσμα και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πλυσίματος ή τονισμού περιοχών καθώς και για την ανάμειξη.

Πώς καθαρίζω και αποθηκεύω τα πινέλα ζωγραφικής μου;

Ο καθαρισμός των πινέλων ζωγραφικής είναι σημαντικό μέρος της διατήρησης της ποιότητας, της απόδοσης και της μακροζωίας τους. Ο τύπος του χρώματος που χρησιμοποιείται θα υπαγορεύσει τον συγκεκριμένο διαλύτη ή καθαριστικό που χρησιμοποιείται για τη σωστή συντήρηση.

Για χρώματα με βάση το νερό, ξεπλύνετε το πινέλο με καθαρό νερό μετά τη χρήση για να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρώματος. Μετά, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό για να διασπάσετε τα υπολείμματα χρώματος. Κάντε απαλό μασάζ στις τρίχες και συνεχίστε να ξεπλένετε μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό. Εάν το πινέλο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά σύντομα, στεγνώστε με ένα βαμβακερό πανί και δώστε σχήμα στις τρίχες όσο είναι ακόμα υγρές.

Για λάδι και ακρυλικό χρώμα, χρησιμοποιήστε είτε νέφτι είτε ένα μη τοξικό καθαριστικό πινέλου για να αφαιρέσετε το χρώμα. Αφήστε το πινέλο να μουλιάσει στο διαλύτη και για πιο σκληρή συσσώρευση, χρησιμοποιήστε μια χτένα με πινέλο για να αφαιρέσετε το χρώμα. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και σκουπίστε απαλά. Στο τέλος, φυλάξτε το πινέλο με τις τρίχες στραμμένες προς τα πάνω στον ανοιχτό αέρα ή σε ένα ποτήρι νερό. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των πινέλων σας, ξεπλύνετε τα αμέσως μετά τη χρήση και φροντίστε να καθαρίσετε και τις λαβές. Αυτό θα βοηθήσει να μειώσετε τη ζημιά και το σχηματισμό του χρώματος, έτσι ώστε τα πινέλα σας να διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Επίσης συνιστάται να αποθηκεύετε τα καθαρά πινέλα ζωγραφικής προσεκτικά και όρθια. Τα πινέλα πρέπει να αποθηκεύονται σε δοχεία που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τις τρίχες και να εμποδίζουν τα πινέλα να μαζεύουν σκόνη ή να αγγίζονται από άλλα αντικείμενα. Επιπλέον, όταν αποθηκεύετε πολλά πινέλα ζωγραφικής, προσπαθήστε να αποφύγετε την επαφή με άλλα πινέλα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ζημιά ή κόμπους. Όταν δεν χρησιμοποιούνται, τα πινέλα ζωγραφικής πρέπει να φυλάσσονται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους. Τέλος, για την αποφυγή δυσάρεστων οσμών, τα πινέλα ζωγραφικής μπορούν να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση σύμφωνα με τις προτεινόμενες οδηγίες.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ των πινέλων ζωγραφικής για λάδι, ακρυλικό και ακουαρέλα;

Ναι, υπάρχει διαφορά.

Τα πινέλα για λαδομπογίες έχουν συνήθως ξύλινη λαβή με δακτύλιο κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη σκουριά μέταλλο όπως ορείχαλκος ή καλά τοποθετημένο νικέλιο και είναι οι πλέον κατάλληλες για λαδομπογιές. Τα πινέλα για ακρυλικά χρώματα έχουν ελαφρώς κοντύτερη λαβή, αλλά είναι πιο χοντρές και μερικές έχουν σχισμένο άκρο. Αυτός ο τύπος πινέλου έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί καλύτερα με πιο χοντρά υλικά, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει στους καλλιτέχνες να σχεδιάζουν λεπτές γραμμές. Τα πινέλα ακουαρέλας είναι παρόμοια με τα πινέλα για λαδομπογιές, καθώς έχουν μακριές, ελαφριές λαβές με συνθετικές τρίχες που είναι δυνατές αλλά μαλακές, καθιστώντας τις ιδανικές για ζωγραφική με ακουαρέλα και δημιουργία γραμμών σκέψης και πλυσίματος. Συνολικά, όλα τα πινέλα ζωγραφικής διαφέρουν σε ποιότητα και διατίθενται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και υλικά, οπότε φροντίστε να ψωνίσετε για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το έργο τέχνης σας.

Πώς μπορώ να ξέρω πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να αντικαταστήσω το πινέλο με ένα νέο;

Το να γνωρίζετε πότε να αντικαταστήσετε το πινέλο είναι πολύ σημαντικό για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου έργου τέχνης. Μπορεί να είναι εύκολο να αγνοήσετε πότε ορισμένα υλικά αρχίζουν να φθείρονται και μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε μέχρι να καταστραφούν πολύ. Ως καλλιτέχνης, είναι καλύτερο να είστε προνοητικοί και να αντικαταστήσετε τις τρίχες του πινέλου όταν δεν είναι πλέον κατάλληλα για τη δουλειά σας.

Μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε να αντικαταστήσετε ένα πινέλο περιλαμβάνουν την απαλότητα των τριχών, την ελαστικότητα και το σχήμα της λαβής, την ποιότητα του φινιρίσματος της βαφής και τον βαθμό στον οποίο οι τρίχες ή ο καμβάς έχουν κορεστεί με χρώμα. Είναι επίσης σημαντικό να παρατηρήσετε τη συσσώρευση υπολειμμάτων σε ένα πινέλο, η οποία μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την ποιότητα του έργου σας.

Επιπλέον, θα ήταν συνετό να μην χρησιμοποιείτε μπογιά ή πινέλο για έργα που απαιτούν λεπτομερή εργασία, καθώς ένα φθαρμένο πινέλο ή ένα στεγνό χρώμα δεν θα μπορέσει να επιτύχει την επιθυμητή ακρίβεια. Προτείνουμε να αντικαταστήσετε τα πινέλα μόλις τελειώσει ένας πίνακας ή ένα έργο για να αξιοποιήσετε το καλύτερο μακροπρόθεσμα. Τέλος, η συχνή αλλαγή των πινέλων θα διασφαλίσει ότι οι δεξιότητες ζωγραφικής θα παραμείνουν τόσο έντονες όσο την ημέρα που αγοράστηκαν.

6 συμβουλές για ένα δώρο για έναν καλλιτέχνη

05.06.2023

Φώτα, δέντρο, χριστουγεννιάτικα τραγούδια... και δώρα. Είτε είστε 5 ετών είτε ενήλικας, το σωστό χριστουγεννιάτικο...

Plaster art στο ARTMIE - δοκιμάσαμε και εμείς την καυτή τάση

02.06.2023

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια καταπληκτική εμπειρία από το εργαστήρι Plaster Art, όπου όλοι εμείς...

Ανακαλύψτε τους καλύτερους συνδυασμούς χρωμάτων στη ζωγραφική

31.05.2023

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εξαιρετική εικόνα που να τραβάει πραγματικά τα βλέμματα, τότε είναι σημαντικό...

Ο οδηγός σας για το Pouring art

30.05.2023

Υπάρχει κάτι μαγικό στο να ρίχνεις χρώμα. Είναι σαν να φτιάχνεις ένα είδος αλχημικού ελιξίριου, οπότε...

Created by the system www.fast-webshop.com

Yzk0M
Δημοφιλή προϊόντα
Εν ολίγοις: 0
Όλα στο καλάθι
Χαρίστε στον εαυτό σας μια δημιουργική έκπληξη
{IMAGE}
{NAME}
Σε απόθεμα Αριθμός: {NUMBER} Η τιμή: {PRICE} €
-
1
+
Προσθήκη στο καλάθι
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Σε απόθεμα Αριθμός: {SECOND_NUMBER} Η τιμή: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Προσθήκη στο καλάθι