Τα ψηφιακά cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε ότι ορισμένα cookie λαμβάνονται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας.
Ok

Menu

 

Introduction » γκουάς χρώματα και τέμπερες

γκουάς χρώματα και τέμπερεςσυνδετικό υλικό για χρώματα γκουάς

 

Total 17.49 €

νέο

επαγγελματικά χρώματα γκουάς

 

Total 8.79 €


Πινέλα Roubloff για ακρυλικά χρώματα, λαδόχρωμα και γκουάς

 

Total 20.49 €

νέο

βερνίκι φινιρίσματος σε σπρέι

 

Total 8.49 €Σετ ζωγραφικής Royal & Langnickel

 

Total 17.49 € 

Total 5.19 €


 

Total 1.19 €


υλικά ζωγραφικής Umton

 

Total 2.99 €σετ τέμπερες Umton


Total 33.90 €


σετ τέμπερες Umton


Total 22.90 €


σετ τέμπερες Umton


Total 14.99 €


 

Total 8.29 €


Τέμπερες Royal Talens 10x20ml

 

Total 43.90 €


Τέμπερες Royal Talens 8x20ml

 

Total 28.50 €


σετ ζωγραφικής Royal & Langnickel


Total 9.99 €


σετ ζωγραφικής Royal & Langnickel


Total 8.99 €


σετ ζωγραφικής Royal & Langnickel


Total 5.99 €

Τέμπερες- το απλότερο χρώμα ζωγραφικής

Πώς ζωγραφίζω με τέμπερες;

 

Οι τέμπερες (γνωστές και ως αβγοτέμπερες) είναι πυκνά χρώματα τα οποία καλύπτουν καλά και δημιουργούνται με την ανάμιξη χρωστικών ουσιών (σε μορφή σκόνης ) και ένας συγκεκριμένος τύπος συνδετικού υλικού. Σήμερα η τέμπερα την αγοράζουμε έτοιμη σε σωλήνες αλλά παλιά οι ζωγράφοι την ετοίμασαν στο ατελιέ τους με την ανάμιξη χρωστικών ουσιών με κρόκο αυγού. Από εκεί προέρχεται και η ονομασία- τέμπερες – που στα λατινικά το temperare σημάνει αναμιγνύω, συνθέτω.

Η χρήση τους και η ζωγραφική με τέμπερα είναι πολύ απλή, και για αυτό είναι τα πρώτα υγρά χρώματα με τα οποία συναντιούνται τα παΐδια στις τάξεις τους. Μια βάση (η οποία μπορεί να είναι χοντρό χαρτί, χαρτόνι,καμβά ή σανίδα ζωγραφικής), πινέλα και νερό-είναι όλα τα εργαλεία τα οποία θα σας χρειαστούν μαζί με τις τέμπερες. Σε μια παλέτα βάζετε από τα χρώματα, αναμίξετε τα μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή απόχρωση, προσθέστε λίγο νερό και είστε έτοιμοι για ζωγραφική. Αν φοβάστε το χάος κατά την διάρκεια της ζωγραφικής  ή θέλετε να δώσετε στο παΐδι σας να ζωγραφίζει-τότε έχουμε λύση και για αυτό ο μουσαμάς προστασίας για μαθήματα τέχνης. Τα πινέλα και τα άλλα εξαρτήματα θα τα πλύνετε εύκολα με νερό.

Τι πινέλα να χρησιμοποιείτε για την ζωγραφική με τέμπερες;

 Όταν επιλέγετε πινέλα για αυτή την τεχνική, σας προτείνουμε να ψάχνετε πινέλα με συνθετικές ίνες, ελαστικά και πιο σκληρά από τα πινέλα για ακουαρέλα, έτσι ώστε το πινέλο να μπορεί να επιστρέφει στο αρχικό του σχήμα μετά από τις κινήσεις αλλά και επίσης να είναι αρκετά μαλακές ίνες οι ποίες θα αφήνουν λείο και ομοιόμορφο χρώμα. Ανεξαρτήτως από αυτό που οι τέμπερες δεν είναι αδιάβροχες και μπορεί να πλυθούν ακόμη και όταν το χρώμα στεγνώνει, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να πλύνεται τα εργαλεία σας αμέσως μετά την ζωγραφική.

 

Βάση για τέμπερες

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο τύπος χρώματος είναι γνωστός ως ένα σχολικό εργαλείο για ζωγραφική σε χοντρό χαρτί από το σχολικό μπλοκ, αλλά με αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε και καταπληκτικές ζωγραφίες με τέμπερα με εξαιρετική ανθεκτικότητα. Για παράδειγμα, το ξύλο ως βάση για τέμπερες συχνά χρησιμοποιείται στην εικονογραφία, επειδή οι παραδοσιακές εικόνες ζωγραφίζονται με αβγοτέμπερες. Και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για ζωγραφική σε καμβά. Δεδομένου ότι αυτά τα χρώματα δεν είναι αδιάβροχα, είναι σημαντικό να προστατεύσετε το έργο σας με βερνίκι.

Οι τέμπερες επίσης δεν προσφέρουν στον καλλιτέχνη την ευπλαίσια η οποία την δίνουν οι λαδομπογιές στην ανάμιξη χρωμάτων. Οι τέμπερες ζωγραφικής στεγνώνουν γρήγορα και προσφέρουν ακρίβεια στην χρωματική απόδοση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κιτρινίζουν ούτε σκουραίνουν με το πάροδο του χρόνου και διατηρούν τις λαμπερές τους αποχρώσεις. Στο e-shop μας θα βρείτε και τέμεπρες σετ που σας διευκολύνει την επιλογή των διαφορετικών αποχρώσεων.

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα χρώματα μας , επισκεφτείτε το blog μας.

Συνέντευξη Κριτικής Επιτροπής EAA 2021 -Βουλγαρία

11.08.2021

Αγαπημένη τεχνική; Σχεδίαση ή ζωγραφική;

Συνέντευξη Κριτικής Επιτροπής EAA 2021 - Ιταλία

10.08.2021

Αγαπημένη τεχνική; Σχεδίαση ή ζωγραφική;

Συνέντευξη Κριτικής Επιτροπής EAA 2021 - Ρουμανία

09.08.2021

Αγαπημένη τεχνική; Σχεδίαση ή ζωγραφική;

Συνέντευξη Κριτικής Επιτροπής EAA 2021 - Σερβία

08.08.2021

Αγαπημένη τεχνική; Σχεδίαση ή ζωγραφική;

Created by the system www.fast-webshop.com

YmQzY2UyN