Τα ψηφιακά cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε ότι ορισμένα cookie λαμβάνονται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας.

Menu

 
Reels Image

6 τρoποι να εiναι μοναδικα τα πασχαλινα σας αυγα

29.03.2017

6 τρoποι να εiναι μοναδικα τα πασχαλινα σας αυγα

Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν χίλιοι λόγοι να ανυπομονούμε να έρθει το Πάσχα, και για τους δημιουργικούς και τα παιδιά ο κύριος λόγος είναι χωρίς αμφιβολία - το βάψιμο αυγών. Η παράδοση είναι να τα βάφουμε σε κόκκινο χρώμα, αλλά βεβαίως με το καιρό ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε και άλλα χρώματα. Εκτός από τα κλασικά χρώματα για βαφή, χρησιμοποιούμε και τους παραδοσιακούς τρόπους των γιαγιάδων μας - για παράδειγμα με πολλά εξωτερικά φύλλα από κρεμμύδια για το κόκκινο.

 

 

Για να έχουμε και άλλες επιλογές, μας είναι διαθέσιμες και πολλές τεχνικές ζωγραφικής και χόμπυ, όλο για να είμαστε όσο πιο πρωτότυποι γίνεται. Φανταστείτε ότι τα αυγά που θα βάψετε (άσχετο αν είναι βραστά, ξύλινα ή από φελιζόλ) είναι ο μικρός καμβάς ζωγραφικής σας και θα δείτε τις απεριόριστες δυνατότητες για βάψιμο και διακόσμηση. Μπροστά σας είναι οι έξι τρόποι να στολίσετε τα αβγά σας ώστε να μη μοιάζουν με κάποια άλλα.

Η ντεκουπάζ

Η απλή τεχνική για διακόσμηση επίπλων, πιάτων και πολλών άλλων αντικείμενων με κόλλα και χαρτοπετσετές είναι εφαρμόσιμη μάλιστα και στο κεντρικό στολίδι πασχαλινό. Μπορείτε να κάνετε ντεκουπάζ σε αυγά από φελιζόλ, τα ξύλινα αλλά και τα βραστά αυγά, μόνο όμως αν δεν σκοπευέτε να τα τρώτε, επειδή μετά από την εφαρμογή χημεικών ουσίων τα αυγά δε θα είναι καλά για την υγεία σας. Ακόμα και σε περίπτωση που δεν έχετε ποτέ σας κάνει το νοτεκουπάζ, θα το καταφέρτε χωρίς πρόβλημα. Η μικρή επιφάνεια των αυγών είναι ιδανική για δοκιμή και ασκήσεις. Έτσι και αλλιώς, δε θα στολίσετε μόνο ένα αυγό, και μέρχρι να τα κάνετε όλα, θα είστε επαγγελματίες.

 

 

Εκτός από τα αυγά, βέβαια, θα χρειαστείτε και κόλλα και βερνίκι για ντεκουπάζ και χαρτί που θα είναι διακόσμηση. Η καλύτερη επιλογή για αυγά είναι χαρτοπετσέτες, ιδιαίτερα αν το κάνετε για πρώτη φορά. Θα χρειαστείτε και ένα πινέλο για να εφαρμόσετε την κόλλα. Πρίν ξεκινήσετε, χωρίσε μόνο το πρώτο επίστρωμα από πάνω της χαρτοπετσέτας επειδή μόνο αυτό θα κολλήσετε, και μετά κόψτε το μοτίβο που θέλετε για διακόσμηση. Μη διαλέξετε πολύ μεγάλα μοτίβα, η επιφάνεια του αυγού είναι αρκετά μικρή.

 

 

Τα αυγά, αν κάνετε το ντεκυπάζ σε κανονικά, πρέπει να είναι καθαρά και ξηρά, και αν πρόκειται για ξύλινα είναι αβγά από φελιζόλ, προσέξτε να είναι η επιφάνεια τους λειά. Τοποθετήστε το μοτίβο εκεί που θέλετε να το κολλήσετε και εφαρμόστε την κόλλα με πινέλο σε μικρή ποσότητα σ'ολη την επιφάνεια του μοτίβου. Μετά, αφήστε την κόλλα να στεγνώσει. Όταν έχετε κολλήσει όλα τα μοτίβα που θέλετε και έχουν στεγνώσει αρκετά, εφαρμόστε σ'όλη την επιφάνεια μια φορά την ίδια την κόλλα που τώρα θα παίζει το ρόλλο του βερνίκου.

Νερομπογιές

Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός αν θέλετε να αισθάνεστε σαν ένας αληθινός καλλιτέχνης. Εδώ η καλύτερη βάση θα είναι κανονικά αυγά, αλλά ούτε σε αυτή τη περίπτωση δε θα μπορέσετε να τα τρώτε μετά. Η επιφάνεια μάλιστα, πρέπει να είναι καθαρή, αλλά μπορεί να είναι και ξηρή και υγρή, εξαιρτάται από το πιο εφέ θέλετε. Αν το αυγό είναι βρεγμένο, το εφέ μετά από τη ζωγραφική με νερομπογιές θα είναι ιδιαίτερο, πρέπει απλά να τις εφρμόσετε μπόλικα και θα δείτε πώς αναμειγνύονται μπροστά στα μάτια σας. Το χρώμα μπορείτε να εφαρμόσετε με κανoνικό πινέλο ζωγραφικής, στρογγυλό για τα καλύτερα αποτελέσματα και βέβαια μικρό σε μέγεθος. Εκτός από τα παραδοσιακά χρώματα ακουαρέλας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και μολύβια ακουαρέλας για ακριβείς γραμμές, μόνο να είστε προσεκτικοί, να μην σπάσει το αυγό από τη πιέση της μύτης.

 

 

Για άλλο ένα ιδιαίτερο εφέ με ακουαρέλες, χρησιμοποιήστε σακουλές ψυγείου που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας. Χρησιμοποιείτε τις να πασαλείβετε το χρώμα ακουαρέλας, ώστε να διαφέρει η ποσότητα του σε διάφορα μέρη της επιφάνειας του αυγού. Αυτό θα φτιάξει το ιδιαίτερο εφέ.

Μαρμαρινό εφέ

Για αυτό το εφέ θα χρειαστείτε ένα ιδιαίτερο είδος χρωμάτων και η καλύτερη βάση για εφαρμογή θα είναι αυγά από φελιζόλ, αφού αυτά μπορείτε να... βάλετε στη σούβλα! Αυτό θα είναι αρεκτά σημαντικό για εύκολη εφαμορή. Σε περίπτωση που θέλετε έτσι και αλλιώς να το κάνετε σε κανονικά αυγά, να ξέρετε ότι δε θα μπορέσετε να τα τρώτε μετά. Αν το βάλετε σε αυγά από φελιζόλ, θα έχετε τη δυνατότητα να τα κρατήσετε μέχρι το Πάσχα του χρόνου, ενώ τα χρώματα θα σας περισεύουν και για διακόσμηση άλλων αντικείμενων.

 

 

Ξεκινήστε βάλοντας το νερό σε ένα δόχειο - μπολ, ποτήρι, ό,τι θέλετε. Μετά στην επιφάνεια του νερό βάλτε μερικές σταγώνες μιας απόχρωσες του χρώματος με μαρμαρινό εφέ. Προσθέτετε και άλλη απόχρωση, στη μέση της επιφάνειας στην οποια τώρα βρίσκεται η προηγούμενη.

 

 

Όταν πιστεύετε πως έχετε αρκετές αποχρώσεις, ανακατέψτε το χρώμα με μια μικρή ξύλινη σούβλα ή οδοντογλυφίδα ώστε να έχει τη μορφή που θέλετε εσείς. Τώρα σιγά σιγά βουτήξτε το αυγό που και αυτό βρίσκεται σε μια ξύλινη σούβλα μέσα στο χρώμα, και μόλις είναι όλο καλύμμενο, βγάλτε το με μια γρήγορη κίνηση. Αυτά τα χρώματα θέλουν 15-30 λεπτά να στεγνώσουν και το εφέ είναι πανέμορφο και σχεδόν ανεπανάληπτο.

Εφέ μαυροπίνακα

Ίσως έχετε ήδη ακούσει για το φαντασικό χρώμα με το οποιο μορείτε να μετατρέψετε ξύλό, καμβά ή χαρτί σε μαυροπίνακα στο οποιο μπορείτε να γράφετε και να σβήνετε μετά με μια κιμωλία. Ίσως την έχετε ήδη χρησιμοποιήσει στον τοίχο σας ή σε μια πόρτα. Τώρα, αν την εφαρμόσετε και σε πασχαλινά αυγά 100 % θα έχετε κάτι που δεν έχει κανείς άλλος. Το χρώμα μαυροπίνακα δεν υπάρχει μόνο σε μαύρο χρώμα - είναι διαθέσιμο και σε άλλες αποχρώσεις και είναι κατάλληλο για ξύλινα, αυγά από φελιζόλ και χαρτινά αυγά. Δεν είναι τόσο καλή ίδεα να τα χρησιμοποιείτε σε κανονικά αυγα αφού η ιδέα είναι να τα κρατήσετε και για τις επόμενες γιορτές.

 

 

Πριν από την εφαρμογή η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και λειά. Εφαρμόστε το χρώμα με πινελάσα ώστε να εφαρμοστεί ομοιόμορφα. Όταν στεγνώσει το πρώτο επίστρωμα, μπορείτε να βάλετε άλλο ένα, κατά δική σας προτίμηση. Αυγά βαμμένα με αυτό τον τρόπο, θα είναι ενιδαφέροντα και χώρις να εφαρμόσετε κιμωλία, και μόλις στεγνώσουν αρκετά μπορείτε να τα δώσετε στα παιδιά για να τα στολίσουν όπως θέλουν με πολύχρωμες κιμωλίες και να τα σβήνουν και ξανακάνουν μέχρι να είναι εντελώς ευχαριστημένα.

Στολίδα με λεπτούς μαρκαδόρους

Αυτή η τεχνική είναι για να κάνουν φανταστικά στολίδια ακόμα και όσοι δεν ξέρουν να ζωγραφίζουν καθόλου. Πάρτε στα χέρια σας ένα βραστό αυγό, ξύλινο ή από φελιζόλ, καθαρίστε το και ας είναι εντελώς ξηρό και με μαρκαδόρους με λεπτή μύτη σχεδίαστε μορφές και φόρμες. ενωνόντας καμπύλες και ευθείες γραμμές. Μπορείτε απλά να κάνετε τα ίδια σχέδια όπως αύτα που γεννιούνται αυθόρμητα την ώρα που μιλάτε στο τηλέφωνο, μπορούν χωρίς πρόβλημα να γίνουν ένα καταπληκτικό στολίδι σ'όλη την επιφάνεια του αυγού. Και, μαζί με το που θα έχετε μια εξαιρετική διακόσμηση, οι ψυχολόγοι λένε ότι αυτή η τεχνική είναι πολύ καλή για να χαλαρώσετε και απελευθερωθείτε από το καθημερινό στρες.

 

 

Μαραδόροι ακουαρέλας και ακρυλικοί

Η χρήση μαρκαδόρων με παχιά μύτη με ακρυλικά ή χρώματα ακουαρέλας μέσα τους είναι άλλη μια λύση για αυτούς που δεν είναι τόσο έμπειροι με ζωγραφική. Με τους μαρκαδόρους ακουαρέλας, θα έχετε καλύτερο έλεγχο στις κινήσεις σας, ιδιαίτερα σε στρογγυλή επιφάνεια αυγών, και θα εφέ που θα φτιάξετε θα είναι φανταστικά και αρκετά παρόμοια με αυτά των κανονικών νερομπογιών. Εδώ η ίδια δομή της υφής αυγού, είτε βραστού είτε ξύλινο, είτε από φελιζόλ, θα παίξει μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα. Επίσης, για το τελικό εφέ θα είναι σηματνικό αν η επιφάνεια του αυγού ήταν ξηρη ή βρεγμένη, όπως και στα κλασικά χρώματα ακουαρέλας.

 

 

Οι ακρυλικοί μαρκαδόροι είναι πάρα πολύ καλή για ακριβείς κινήσεις και θα σας διευκολύνουν τη διακόσμηση αν δεν έχετε έμεπιρα χέρια, αλλά και αν φτιάξετε πάρα πολυ συγκεκρημένα σχέδια. Όπως και τα ακρυλικά χρώματα τα οποια περιέχον μέσα τους, είναι κατάλληλοι για όλες τις επιφάνειες, οπότε όλα τα είδη των αυγών είναι κατάλληλα. Οι ακρυλικοί μαρκαδόροι είναι ακόμα πιο εύκολη για χρήση επειδή το δεν υπάρχει διαρροή και γρήγορα θα φτιάξετε κομψές διακοσμήσεις όπως πουλιές ή γεωμετρικα σχήματα. Αυτούς τους μαρκαδόρους θα βρείτε και σε ασυνήθιστa χρώματα και μεταλλικές αποχρώσεις όπως ασημένιο που είναι άλλο ένα πλεονέκτημα σε σύγκρηση με άλλες βαφές και τεχνικές.

 

 

Bonus

Ενώ, χωρίς αμφιβολία, το πλεονετκήμα για όλες τις τεχνικές που ίδαμε πάνω είναι η μορφιά και η πρωτοτυπία τους, όπως και η εύκολη εφαρμογή, το μειονεκτήμα είναι που, δυστυχώς, αν αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές σε κανονικά αυγά, δε θα μπορέσουμε να τα τρώμε. Βαφές, χρώματα και άλλες ούσιες είναι φαντασικά, αλλά δεν είναι φαγώσιμα και μπορούν εύκολα να περάσουν τη λεπτή φλούδα των αυγών και να φτάσουν μέσα του. Ευτυχώς, στη ντεκουπάζ, υπάρχει πολύ απλή αντικατάσταση για την κόλλα, η οποία δεν είναι μόνο φαγώσιμη, είναι και υγιεινής, ώστε να μπορείτε να μπορείτε να απολαμβάνετε και την ομορφιά και τη γεύση των αυγών.

 

 

Θα χρειαστείτε χαρτοπετσέτες, εννοείται, όπως και όταν κάνετε ντεκουπάζ με κόλλα. Η διαδικασία με χαρτοπετσέτες θα είναι ίδια, θα πάρουμε το τρίτω επίστρωμα και θα κόψουμε με ψαλίδι μοτίβο που θέλουμε επάνω σε αυγό μας. Η πιο σημαντική διαφορά είναι στο γεγονός που τώρα, αντί για κόλλα θα πάρουμε... το ασπράδι αυγού! Χτυπήστε την καλά καλά, και εφαρμόστε την σιγά σιγά στην επιφάνεια του αυγού με ένα πινέλο. Ύστερα κολλήστε το μοτίβο επάνω της και αφήστε να στεγνώσει. Στο τέλος μπορείτε να περάσετε με λάδι μαγειρικής σ'όλη την επιφάνεια του αυγού, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε αν σας αρέσει να είναι ματ το αποτέλεσμα.

 

 

Συνήθως μαζευόμαστε για τις γιορτές εξαιρετικά αν γενικά δεν έχουμε ποlύ χρόνο για τους φίλους και την οικογένεια μας. Οπωσδήποτε το θέμα συζυτήσεων όταν θα είμαστε όλοι μαζί θα είναι τίνος γλυκά είναι τα πιο νόστιμα και τίνος αυγά τα πιο όμορφα. Αν χρησιμοποείτε μια από τις τεχνικές αυτές, πολλοί σίγουρα θα πούνε ότι έχουν νικήσει τα δικά σας παχαλινά αυγά, και εσείς μάλλον θα τους πείτε πιο είναι το μυστικό σας.

Created by the system www.fast-webshop.com

MmI0M2IxM
Δημοφιλή προϊόντα
Εν ολίγοις: 0
Όλα στο καλάθι
Χαρίστε στον εαυτό σας μια δημιουργική έκπληξη
{IMAGE}
{NAME}
Σε απόθεμα Αριθμός: {NUMBER} Η τιμή: {PRICE} €
-
1
+
Προσθήκη στο καλάθι
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
Σε απόθεμα Αριθμός: {SECOND_NUMBER} Η τιμή: {SECOND_PRICE} €
-
1
+
Προσθήκη στο καλάθι